ПАТ «Чернігівський молокозавод» розпочав випуск заквасок ТМ«Добряна», які розроблені за оригінальною формулою та містять цілий спектр корисних живих бактерій: біфідобактерії Bifidoacterium BB і Lactobacillus bulgaricus, а також Lactobacillus acidophilus и Streptococcus thermophiles, завдяки чому продукт не лише корисний, але має приємний смак та ніжну структуру.
Закваски ТМ «Добряна» виробляються зі свіжого молока з додаванням чистих культур кисломолочних організмів. Сквашування продукту відбувається, безпосередньо в упаковці в спеціальних термостатних камерах, де підтримується постійна температура. В результаті, продукт виходить легким і корисним, з густою
монолітною структурою, ніжним вершковим смаком і ароматом, як з домашньої печі.
Асортимент закваски термостатно представлений баночками об'ємом 230 грам жирністю 2,5% зі смаками полуниця», «злаки», «чорниця».