Навчальний цикл для виноградарів та виноробів
Дата: 19.07.2023
10025 липня, стартує навчальний цикл для виноградарів та виноробів, який International Trade Centre Ukraine проведе спільно з Австралійським дослідницьким інститутом вина (AWRI).
Австралія – молода виноробна країна, яка швидко здобула міжнародне визнання, пропонуючи широкий спектр різних сортів вин із унікальними характеристиками. Завдяки поєднанню наукового підходу, традицій та інновацій, австралійські винороби та виноградарі вдало експериментують зі стилями і швидко адаптуються до кліматичних умов, що постійно змінюються.
Інститут AWRI, національна дослідницька організація, створена з метою підтримки сталого й успішного розвитку галузі в Австралії, розробила цей навчальний курс з урахуванням реалій українського виноградарства та виноробства. Тож, він розрахований як на досвідчених спеціалістів, так і на початківців.
Протягом липня-жовтня команда фахівців AWRI поділиться інноваційними практиками для гарного врожаю та секретами виноробства, детально висвітливши всі етапи створення якісного продукту від закладання виноградника до розливу та зберігання вина.
ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ВЕБІНАРІВ
ВИНОГРАДАРСЬКІ ПРАКТИКИ
Вебінар 1. Закладка виноградника
25 липня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Ліз Райлі (Liz Riley), незалежна консультантка з виноградарства, невиконавча директорка AWRI
Вебінар 2. Живлення, управління ґрунтом і боротьба з бур'янами
8 серпня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Кріс Пенфолд (Chris Penfold), консультант
Вебінар 3. Нові технології у виноградарстві для підвищення ефективності.
26 вересня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Саймон Нордестгаард (Simon Nordestgaard), головний інженер
Вебінар 4. Зрошення
3 жовтня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Рошель Шланк (Rochelle Schlank), займається проєктами виноградарства для просування сталих галузевих практик
Вебінар 5. Боротьба зі шкідниками та хворобами
10 жовтня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Марсель Есслінг (Marcel Essling), старший виноградар
_______________________________________________________________________
 ВИНОРОБНІ ПРАКТИКИ
Вебінар 1. Переробка виноградного соку
15 серпня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Бен Кордінглі (Ben Cordingley), енолог
Вебінар 2. Ферментація
22 серпня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Джефф Коуї (Geoff Cowey), старший енолог
Вебінар 3. Склад вина, контроль якості, усунення забруднень і дефектів
29 серпня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Кон Саймос (Con Simos), керівник групи з розвитку та підтримки галузі
Вебінар 4. Зберігання та управління вином після бродіння
17 жовтня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Метт Холдсток (Matt Holdstock), енолог
Вебінар 5. Розлив і упаковка
24 жовтня ● 9:00 – 10:30
Спікер – Метт Холдсток (Matt Holdstock), енолог
_______________________________________________________________________
Усі зареєстровані учасники отримають програму тренінгів та посилання для підключення напередодні початку навчального циклу.
Проведення вебінарів стало можливим завдяки фінансовій підтримці уряду Швеції.