Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №40
Дата: 27.06.2014

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №40, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: оновлення переліку дозволених харчових добавок

У другій половині травня 2014 року ЄС проінформував СОТ про розробку Проекту змін до Регламенту (ЄС) №1333/2008 Європейського парламенту та Ради й Регламенту Комісії (ЄС) №231/2012 щодо виключення із загального переліку дозволених харчових добавок ефірів монтанової кислоти (Е 912). Термін подачі коментарів спливає 25 липня 2014 року. Ухвалення документу очікується наприкінці липня 2014 року


2. Канада: зміни до технічного регламенту щодо насіння

У першій половині травня 2014 року Канада проінформувала СОТ про розробку проекту змін до технічного регламенту щодо насіння в частині введення двомовного маркування цієї продукції. Зокрема, передбачається запровадження вимоги щодо зазначення на упаковці з насінням інформації щодо контролю за шкідниками англійською та французькою мовами. Ухвалення документу очікується у червні 2016 року.


3. Росія: тимчасове обмеження на ввезення картоплі з України

У першій половині червня 2014 року Російська Федерація оприлюднила повідомлення про запровадження тимчасового обмеження на ввезення продовольчої картоплі з України у зв'язку з порушеннями міжнародних та національних фітосанітарних вимог при імпорті підконтрольних товарів на територію РФ.

Джерело