Оголошено переможців ініціативи Made in UA Support Project
Дата: 31.05.2022
285307477_985103585541448_3416562866303503273_nОрганізатори  Made in UA Support Project – ініціативи, створеної для допомоги українським виробникам під час війни, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», АТ Укрпошта, ГО TECHBUREAU та Національний проєкт з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес обрали  переможців серед учасників проєкту Made in UA Support Project.
100 українських крафтових виробників-переможців, які продовжують свою діяльність в Україні в важких умовах повномасштабної війни, отримають фінансову допомогу $1000. Ці кошти вони зможуть направити на будь-які найбільш актуальні витрати виробництва: матеріали, обладнання для створення продукції, рекламу, зарплатню, покращення презентації товарів.
Серед переможців 13 компаній та брендів.
Noisy Wood - майстерня з виготовлення дерев’яних музичних інструментів ручної роботи.
ZooZoo_forkids - виробник дитячої банної продукції (#махрушкізверюшкі ????????)
NicePeopleWorkshop (www.etsy.com/shop/NicePeopleWorkshop) з брендом PetSo – виробник товарів для домашніх тварин: будиночків, лежанок, годівниць тощо.
BeautyWalls LLC - бренд BEAUTYWALLS гіпсових 3D стінових панелей для внутрішньої оздоблення стін.
FunEra Kids - виробник дитячих меблів та килимків.
ТОВ "САНФІЛЛ" (sunfill.ua) - виробник корисних та натуральних продуктів (хлібців та цукерок із сухофруктів та горіхів).
Bee Granola – компанія, що займається виробництвом граноли - запечених вівсяних пластівців з медом.
ТОВ Медик Ведмедик - крафтовий виробник меду.
Zhygun Herbs – компанія, що випускає функціональні трав‘яні чаї з супер силою та неймовірним смаком.
ФОП Іващенко Сергій Борисович (www.etsy.com/shop/CarvingSM)– компанія, яка займається виготовленням різних речей, вирізьблених з дерева.
florella ( Доставка Цветов по Чернигову ) – бренд, який поділяється на роздрібну торгівлю квітами та вирощування квітів у теплицях
Dolce-Club (dolceclubua.taplink.ws)- крафтовий виробник крем-меду з сублімованими фруктами, та горішків з медом - з власної пасіки.
Жу-жу shop - виробник натурального шоколаду з медом із власної пасіки.
Цікаві факти:
☑ Made in UA Support Project викликав значний інтерес серед українських підприємців. Загалом ми отримали 3397 заявок!
☑ Організатори проєкту поставили за мету обрати різнопланових виробників та допомогти компаніям з різноманітними потребами. Зокрема допомогу отримають виробники одягу та взуття, меблів, іграшок, декору для дому, косметики.
☑ Понад 25% брендів, які подали заявки для участі у проєкті – з Києва, більше 10% – з Харківської області. Також активно відгукнулися Дніпропетровська, Одеська, Львівська області. Водночас до проєкту долучились підприємства з регіонів, які найбільше потерпають від бойових дій – Донецької, Луганської, Запорізької областей.
☑ Понад 75% підприємств-заявників мають до 10 людей в команді. Найбільш поширені види продукції – одяг або взуття, декор для дому, меблі, іграшки, косметика тощо. Майже 40% підприємств займається експортом. Багато хто з них почав експортувати вже під час війни, відкривши для себе такі майданчики, як eBay, та Etsy.