Ольга Стефанішина провела ряд зустрічей з французькими високопосадовцями
Дата: 26.05.2022
1-d0b5d0b2d180d0bed181d0bed18ed0b7-d0b5d181Статус кандидата на членство в ЄС, посилення санкцій, військова та гуманітарна допомога: Ольга Стефанішина провела ряд зустрічей з французькими високопосадовцями під час візиту 23-24 травня до Парижу.
 
На спільному прес-брифінгу за підсумками зустрічі Міністр у європейських справах Міністерства Європи та закордонних справ Клеман Бон зазначив, що сьогодні Україна є частиною європейської політичної сім’ї та висловив переконання, що Україна буде частиною Європейського Союзу. Він також запевнив, що пропозиція Президента Франції щодо нової форми співпраці з країнами не-членами ЄС не є альтернативою самому членству.283794866_374945178007490_8994166006975214356_n
 
У Франції відчувається потужна підтримка України. Сьогодні тут, як і в Україні, є розуміння, що війна Росії проти України це історичний момент для майбутнього Європи. Важливо зробити з цього правильні висновки, потребуємо оновленої сильної Європи, яка насправді неможлива без України. Розраховуємо на юридичне закріплення статусу України як країни кандидати”, - зазначила Віцепрем’єрка та додала, що Україна не розглядає альтернативних варіантів інтеграції на противагу статусу кандидата. Водночас, Україна вітає усі додаткові можливості, які їй дозволять у відповідному статусі швидше інтегруватися до ЄС.
 
Також Віцепрем’єрка провела переговори з Радником Президента Франції з питань Європи Александре Адамом, керівництвом Комісії у закордонних справах, збройних сил та оборони Сенату та керівництвом Комісії у закордонних справах Національних зборів.
 
Під час зустрічей Ольга Стефанішина подякувала партнерам за вже застосовані санкції проти росії та наголосила на важливості якнайшвидше впровадити шостий пакет обмежувальних заходів, який включатиме ембарго на російську нафту.
 
Окремо обговорили військову ситуацію та потреби України в озброєнні для посилення обороноздатності. Урядовиця зазначила, що будучи нездатною досягти своїх воєнних цілей, росія вдається до стратегії випаленої землі, знищує українські міста та села. Вона наголосила на необхідності подальшої військової допомоги України для захисту цивільного населення та якнайшвидшого повернення територій.