Confindustria відкриє представництво в Україні
Дата: 05.05.2022

_2022-05-05_1129259163 травня Україну відвідала делегація Confindustria Italia – конфедерації, що об’єднує понад 150 000 італійських підприємств, які формують понад 34% ВВП Італійської Республіки.

Під час зустрічі в МЗС України керівник апарату Confindustria Ріккардо ді Бернардіні повідомив про рішення Президента Confindustria Карло Бономі про відкриття офіційного представництва організації в Україні – аналогічного до представництва об’єднання в Брюсселі.

Під час зустрічі заступник Міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік обговорив подальші кроки з метою розширення присутності італійського бізнесу в Україні. «Україна високо цінує допомогу та широку підтримку, яку надають Італія та італійський бізнес Україні в часи російської агресії. Вважаємо, що рішення відкрити представництво Confindustria в Україні є важливим сигналом підтримки нашої держави на найвищому рівні з боку Італійської Республіки», – підкреслив український дипломат.

Зустріч відбулася на продовження співпраці в рамках меморандуму про взаєморозуміння між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Confindustria Italia. Документ був підписаний 10 червня 2021 року під час українсько-італійського бізнес-форуму за головуванням міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби та Італії Луїджі Ді Майо.

Україну та Італію багато років об’єднують тісні ділові контакти, успішна торгівля.

Товарообіг між країнами у 2021 році зріс на 50% - до $6,14 млрд. При цьому експорт з України до Італії зріc майже на 80%! Збільшились італійські інвестиції в Україну.

До речі, товарообіг підприємств Чернігівщини з італійськими партнерами торік зріс у 1,8 раза і склав майже 75 млн дол США.. Експорт товарів збільшився у 2,6 рази (до 37,3 млн дол. США). На італійський ринок наші підприємства поставляли переважно зернові культури деревину і вироби та текстильну продукцію.

Таку прекрасну динаміку порушила війна.

Тому сьогодні італійський бізнес зацікавлений в активній роботі на українському ринку. Планує брати участь у відбудові української інфраструктури.

Confindustria Italia (Confederazione generale dell'industria italiana, Confindustria) заснована в Римі у 1910 році та є найвпливовішою асоціацією промисловців і підприємців в країні. До складу конфедерації входить 15 національних секторальних федерацій, 98 галузевих асоціацій, 16 закордонних представництв.

Джерело