Велика Британія скасувала всі мита на експорт з України
Дата: 26.04.2022
britishВелика Британія скасувала всі мита та квоти для українського експорту межах угоди про вільну торгівлю, яка мала в повному обсязі запрацювати лише з 2023 року.
Як повідомила пресслужба британського уряду: "...відтепер всі мита на товари, що імпортуються з України, будуть знижені до нуля, а всі квоти будуть скасовані, відповідно до угоди про вільну торгівлю, це надасть Україні економічну підтримку у скрутний час..."
Це дозволить Україні наростити експорт за товарними позиціями, що традиційно завозилися на британський ринок.
Зокрема йдеться про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо.
Промислові товари вже користуються режимом безмитної торгівлі.
Тепер українські експортери зможуть гнучкіше планувати експортну логістику та в перспективі збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю.
Відповідні тарифні заходи є частиною широкої економічної підтримки Великобританії Україні, включаючи 1 мільярд фунтів стерлінгів у вигляді гарантій по кредитах.
Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/QGx5NBi
 
Довідково
У 2021 році експорт товарів підприємств Чернігівської області до Великобританії збільшився до попереднього року у 1,7 раза та становив 22,9 млн. дол. США. Ключова товарна група експорту – зернові культури.