Громадський форум СОТ 2021
Дата: 17.05.2021

sotfoЗ 28 до 30 вересня 2021 року у Світовій організації торгівлі заплановано проведення чергового щорічного Громадського форуму СОТ. Відповідну інформацію щодо Форуму розміщено на вебсайті СОТ за посиланням.

Тематику цьогорічного заходу передбачається присвятити питанням щодо впливу пандемії на торгівлю та ролі багатосторонньої торговельної системи у забезпеченні стійкості у відповідь на виклики, пов’язані з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, та можливі майбутні кризи.

Форум проходитиме під назвою - «Торгівля поза COVID-19: посилення стійкості» («Trade Beyond COVID-19: Building Resilience»).

На Форумі-2021 планується розглянути три наступні підтеми, що стосуються сучасної торгівлі:

  • підвищення стійкості поза COVID-19;
  • посилення багатосторонньої торговельної системи;
  • спільні дії для забезпечення сталої торгівлі.

До участі у Форумі запрошуються представники громадянського суспільства, наукових кіл, бізнесу, засобів масової інформації, урядових, парламентських і міжурядових організацій.

Організація робочих сесій для проведення дискусій на Форумі забезпечується самими учасниками. СОТ обирає найкращі пропозиції і визначає тематику для обговорень.

Пропозиції щодо предмету обговорень та організації робочих сесій чи семінарів можуть подаватися до 7 червня 2021 року шляхом заповнення реєстраційної форми, яка є доступною на вебсайті СОТ.

Зареєструватися для участі у Форумі можна до 6 вересня 2021 року за посиланням.

Довідково

Громадський форум є найбільшим щорічним освітньо-інформаційним заходом Світової організації торгівлі. Його проведення створює унікальну платформу для глав держав, парламентаріїв, представників провідних світових ділових кіл та неурядових організацій, студентів, науковців, щоб зібратися разом і обговорити широке коло питань стосовно діяльності СОТ, торгівлі і розвитку, найбільш актуальних на сьогодні. Понад 1500 учасників щороку беруть участі у Форумі. Більш детальну інформацію про проведення попередніх громадських форумів СОТ можна знайти за посиланням.

Джерело