Ухвалення закону про внутрішній водний транспорт активізує інтеграцію України у логістичні маршрути ЄС
Дата: 08.12.2020

4e1bbcd8-4a0e-84473 грудня Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела онлайн-зустріч з Комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї.

Під час зустрічі Ольга Стефанішина проінформувала про активізацію роботи над ухваленням євроінтеграційного законодавства на рівні Уряду та Парламенту, що відкриває нові можливості. 

«Маємо безсумнівний прогрес у євроінтеграційному напрямі. Сьогодні Парламент підтримав важливий євроінтеграційний законопроєкт про внутрішній водний транспорт, який надасть друге дихання для  відкритого і конкурентного ринку річкових перевезень в Україні та відкриває для всіх нас додаткові транзитні можливості. Важливо обговорити  рішення про включення водних шляхів України до регіональної Транс'європейської транспортної мережі (ТЕN-T) на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС. Україна вже є частиною ринку ЄС, інтеграція України в ланцюги виробництва та постачання вигідна обом сторонам», – зазначила Ольга Стефанішина. 

Віцепрем'єрка також обговорила з Єврокомісаром реалізацію рішень 22-го Саміту Україна-ЄС, відзначивши прогрес за низкою напрямків секторальної інтеграції, майбутній розвиток Східного партнерства, розширення співпраці у сфері безпеки та інше. 

Окремо учасники зустрічі обговорили ситуацію навколо антикорупційних органів. Ольга Стефанішина зазначила, що Україна напрацьовує рішення щодо забезпечення ефективної роботи антикорупційних органів та виходу із кризи, викликаної рішеннями Конституційного суду.

Джерело