Міжнародний Форум розвитку тваринництва AgroDay Dnipro-Chernihiv
Дата: 26.11.2020

19 листопада в онлайн форматі відбувся Міжнародний Форум розвитку тваринництва AgroDay Dnipro-Chernihiv. Онлайн захід зібрав представників фермерських господарств, сільськогосподарські підприємства тваринницької галузі з 10 областей України та провідних експертів з України, Австрії, Німеччини, Польщі, Чехії та Латвії.

До участі долучився заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олег Крапивний, начальник відділу зовнішніх зносин, ЗЕД та міжрегіонального співробітництва Віктор Власенко. 

Під час заходу агропідприємці дізналися про можливості і напрями залучення державної профільної підтримки тваринництва та фермерських господарств, обговорили нові аграрні реалії та проблемні питання розвитку тваринницької галузі регіону та України в цілому.

Познайомилися також з досвідом європейських країн у розвитку та підтримці тваринництва, зокрема Австрії, Польщі, Чехії та Латвії, а також з можливостями програми уряду Німеччини Fit for Partnership with Germany для сільського господарства та харчової промисловості.

Учасникам були представлені успішні місцеві кейси і технології, що вже працюють в нашому регіоні та Україні і допомагають підвищити конкурентоспроможність продукції тваринництва, нішеві рентабельні напрями тваринництва та переробки.

Важливою частиною форуму стали двосторонні зустрічі у форматі B2B з литовськими підприємцями, де підприємці мали можливість встановити прямі контакти та домовитись про співробітництво.

Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу в м. Чернігів, що заснований на базі Чернігівської ТПП в партнерстві з ЦІПБ м. Дніпро, створеним на базі Дніпропетровської ТПП за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи Європейського Союзу #EU4Business.

01.[1]

18Джерело