За даними Державної служби статистики у 2019 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні сягнув 12,5 кг на одну особу. Це на 6% більше, ніж у 2018 році (11,8 кг/о.). Загалом, протягом 2019 року фонд споживання риби та рибних продуктів склав 523,9 тис. тонн, що на 26,8 тис. тонн більше, ніж у попередньому році.
Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (16,8 кг/о.), Одеській (16 кг/о.), Вінницькій (15,4 кг/о.), Житомирській (15 кг/о.) та Херсонській (14 кг/о.) областях.
Найменше вищезазначеного виду продукції споживали в Івано-Франківській, Луганській та Закарпатській областях.
Крім збільшення споживання, Україна також збільшила експорт рибної продукції на зовнішні ринки. Так, протягом липня 2020 року за кордон було поставлено 346 тонн готової та консервованої риби на 674,4 тис. дол. США. Такий результат у грошовому вимірі на 67,4 тис. дол. США (11 %) більше, ніж за аналогічний період 2019 року.
Найбільшими покупцями (у грошовому вимірі) стали Молдова - 150 тонн на 231,4 тис. дол., США -41 тонна на 137,2 тис. дол. та Азербайджан - 66 тонн на 97,7 тис. дол.. На долю цих країн припало 69 % експортних поставок готової та консервованої риби. Також значні поставки здійснено до Латвії, Грузії, Німеччини та Казахстану.
Найбільший попит у закордонних покупців мали українські сардини, сардинели, кілька й шпроти - їх експортовано 236 тонн на 277,9 тис. дол.