У Києві створюють Центр АСЕАН
Дата: 21.09.2020

5dbae7b0ae5ac93c0b646f5c17 вересня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася тристороння зустріч між керівництвом університету, міністерством закордонних справ та послами держав-членів АСЕАН у нашій державі щодо створення в Україні Центру АСЕАН.

У зустрічі взяли участь ректор КНУ Леонід Губерський, директор Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Валерій Копійка, директор департаменту країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону МЗС Євген Пікалов,  керівники дипломатичних установ держав-членів АСЕАН, акредитованих в Україні: посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді, посол Малайзії в Україні Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша та посол В’єтнаму в Україні Нгуєн Ань Туан.

Сторони домовилися відкрити в Україні до кінця 2020 року Центр АСЕАН на базі Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який ініціював проєкт, привітав рішення про створення Центру: “Для України дуже важливий розвиток співпраці з АСЕАН. Це нові великі можливості, зокрема у науці та технологіях, торгівлі, інвестиціях, економічній співпраці. Центр АСЕАН якнайкраще сприятиме розвитку контактів між Україною та державами-членами Асамблеї”.

Основним завданням структури стане інтенсифікація двосторонніх контактів між дослідниками і науковцями, а також подальший розвиток гуманітарно-освітніх та міжлюдських контактів, зокрема, участь представників наукових та ділових кіл України та АСЕАН в культурних та освітніх обмінах.

Залучення професорсько-викладацького складу Інституту міжнародних відносин до створення та функціонування Центру АСЕАН також відкриє нові можливості для науково-дослідницької діяльності в галузях, які становлять обопільний інтерес України та країн регіону.

Джерело