Посол Малайзії відвідав Чернігівщину
Дата: 04.09.2020

3 вересня з робочим візитом область відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша та Віталій Бойко, торговий представник Посольства Малайзії в Україні/MATRADE.

Це перший візит Посла до регіону, в рамках якого Дато Раджа Реза зустрівся з керівництвом ОДА, зокрема головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком, заступником голови ОДА Олександром Савченком, представниками Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

Іноземні делегати під час презентації ознайомилися з економічним та туристичним потенціалом області. Також сторони обговорили питання розширення співробітництва в економічній галузі. Окрему увагу було приділено питанням експорту аграрної продукції. Так, пан Посол висловив зацікавленість в експорті з Чернігівщини ягід та яблук. Крім того, малайзійці зацікавлені у розвитку співпраці в оборонній сфері.

Довідково

За 2019 рік зовнішній товарообіг України з Малайзією склав 11 мільйонів доларів США. При цьому обсяги поставок товарів з Чернігівської області порівняно з 2018 зросли на 46,6% і становили 4,4 мільйонів доларів США за минулий рік.

До Малайзії чернігівські виробники експортують зернові та овочі, деревину і вироби з деревини, продукцію борошномельно-круп’яної промисловості. У свою чергу в область з Малайзії здійснюються поставки ефірних олій, каучука, гуми, виробів з чорних металів.