В Уряді створили Комісію для координації виконання Угоди про асоціацію
Дата: 03.09.2020

“Україна встановила високу планку у взаємодії з ЄС, зокрема в інтеграції до європейського внутрішнього ринку. Така робота потребує максимального залучення усіх органів влади. Створена Комісія допоможе забезпечити всебічну та ефективну координацію виконання Угоди про асоціацію на рівні міністерств, а також тримати результативний рівень діалогу з Верховною Радою, бізнесом та громадянським суспільством”, – зазначає Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Серед основних завдань Комісії, зокрема:

- координація органів виконавчої влади щодо комунікації на рівні двосторонніх органів асоціації Україна-ЄС та діалогу з ЄС щодо виконання Угоди про асоціацію;

- удосконалення нормативно-правової бази з питань, що належать до компетенції Комісії.

Новостворену Комісію очолюватиме Прем'єр-міністр України, заступником Уряд призначив Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. До складу також входитимуть віце-прем’єр-міністри та міністри, Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, та (за згодою) заступник Керівника Офісу Президента України та голови Комітетів Верховної Ради України.

Джерело