Латвійська делегація відвідала область
Дата: 28.08.2020

27 серпня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом з латвійською делегацією – радником Посла Латвійської Республіки в Україні Айнарсом Межулісом, головою правління SIA "BIOMIX BALTIKUM" Дайнісом Алєксєєвим та одним із засновників компанії Артемом Захаровим відвідали сучасне деревообробне підприємство ТОВ "СіНегрі".

Компанія спеціалізується на виробництві сухих пиломатеріалів, розпочала свою діяльність у 2016 році в Прилуках. Згодом, у 2019 році придбала виробничі потужності ТОВ "Брус Майстер" на території села Новий Білоус.

Делегація оглянула виробничі приміщення підприємства та ознайомилася з його роботою. Так, за словами директора ТОВ "СіНегрі" Валентина Васька, у цьому році підприємство планує придбати ще одну лінію - по виробництву зрощеного брусу. Цю продукцію поставлятимуть на зовнішні ринки. А в наступному планують налагодити випуск крафтового паперу для виробництва паперових стаканів, пакетів тощо. Таким чином буде забезпечено повний цикл переробки залишків та відходів деревини.

Наразі експортується близько 90% продукції, переважно до країн Азії - Індія, Китай, Філіппіни. Окремо були озвучені також проблемні питання, з якими стикається підприємство.

За матеріалами Чернігівської облдержадміністрації