ЄС схвалив Постанову про електронну інформацію про вантажні перевезення (eFTI)
Дата: 27.08.2020

00000es471_1910711392Постанова про електронну інформацію про вантажні перевезення (eFTI) була схвалена ЄС і вступить в силу в серпні 2024 року. Документ встановлює правові рамки, що дозволяють операторам автомобільного, залізничного, морського і повітряного транспорту обмінюватися інформацією з органами влади в електронному форматі. 

Регламент eFTI буде стандартизувати використання електронної інформації в якості єдиної нормативної основи, оскільки зараз в Європі є безліч різноманітних платформ для обміну інформацією про вантажоперевезення. Проте несумісність цих ІТ-рішень часто призводить до того, що водії віддають перевагу паперової документації, що є досить таки дорогим і трудомістким процесом.

За оцінками Єврокомісії, завдяки переходу на цифрову документацію, європейські перевізники зможуть заощадити до 27 мільярдів євро протягом наступних 20 років.

До 2022 року Єврокомісія планує розробити технічні стандарти для електронних платформ eFTI. У держав-членів буде 30 місяців для створення таких платформ для обміну інформацією. А вже в серпні 2024 року перевізники зможуть надавати електронну інформацію в узгодженому форматі в усіх державах-членах ЄС.

Джерело