Нові можливості на ринку Сінгапуру для українських птахівників
Дата: 01.07.2020

halalСінгапур визнав сертифікати "Халяль" двох українських центрів сертифікації, що відкриває українським виробникам м'яса нові можливості експорту в цю країну.

За словами міністра закордонних справ України, Ісламська релігійна Рада Сінгапуру прийняла рішення визнати Центр сертифікації Халяль і Центр Halal Global Ukraine.

Глава МЗС пояснив, що в грудні 2018 року Дерпродспоживслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило сертифікованим українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру.

У той же час відсутність сертифіката Халяль обмежувала потенціал експорту, враховуючи структуру попиту в цій країні.

Тепер для експорту халяльного м'яса птиці в Сінгапур необхідно мати сертифікат на експорт від Госпродпотребслужби і сертифікат Халяль одного з українських центрів, дійсний протягом двох років з можливістю продовження.

У лютому 2020 року деякі країни, в числі яких і Сінгапур, обмежували експорт українського м'яса птиці через спалахи пташиного грипу. 

За даними Мінекономрозвитку, Україна увійшла в ТОП-5 світових експортерів курятини. Україна увійшла в трійку провідних експортерів м'яса птиці в країни Європейського Союзу в 2019 році. ЄС неодноразово забороняв ввезення укранських курятини через спалахи пташиного грипу. Зараз обмеження зняті.

Джерело