Представники області долучилися до онлайн-зустрічі з хорватськими партнерами
Дата: 17.06.2020

16 червня голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко взяв участь в онлайн-зустрічі, яка відбулася за ініціативи Посольства України в Республіці Хорватія. Чернігівську область також представляли перший заступник голови Віталій Заганий, заступник голови Олександр Савченко, директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Хоботня та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Голова ОДА презентував інвестиційний потенціал Чернігівської області представникам владних та бізнесових кіл Хорватії. Учасники дізналися про розвиток економіки області та її туристичну привабливість. Окрему увагу було приділено пріоритетним напрямкам для іноземного інвестування в наш регіон та створенню індустріального парку "Менський", а також представлено «Інтерактивну інвестиційну карту Чернігівської області», де позначені вільні земельні ділянки, приміщення та інвестиційні пропозиції регіону.

Також презентували свої області керівники Рівненської та Херсонської областей. З хорватської сторони до вебінару доєдналися представники Приморско-Горанської жупанії, Задарської жупанії, Меджумурської жупанії та місцеві підприємці.

До слова, участь саме цих регіонів в онлайн-зустрічі - не випадкова. Так, Чернігівщина підтримує контакти з Приморсько-горанською жупанією з 2013 року, підґрунтям для цього слугує укладена Угода про співробітництво. У свою чергу, Рівненська та Херсонська області розвивають співробітництво з Меджумурською та Задарською жупаніями відповідно. 

Довідково

Чернігівські підприємці експортують до Хорватії деревину та вироби з неї, харчові продукти, насіння олійних культур, іграшки, одяг. Із Хорватії поставляються в область насіння кукурудзи для сівби, вироби з чорних металів. Наразі обсяги - незначні, але мають суттєві резерви до збільшення.

2020_06_16_croatia_4

 dsc_3386_dsc_3396_