Україна та Білорусь продовжили підготовку до Третього Форуму регіонів
Дата: 10.06.2020

ukraina_i_belarus9 червня 2020 р. відбулось друге засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва в режимі відеоконференції між Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством закордонних справ Республіки Білорусь. Очолював українську Робочу групу перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський , білоруську – перший заступник Міністра закордонних справ Республіки Білорусь Андрій Євдоченко.

В порядку денному засідання – обговорення ходу підготовки до проведення третього Форуму регіонів України та Білорусі, стан та розвиток міжрегіонального співробітництва України та Республіки Білорусь, розвиток двостороннього транскордонного співробітництва, а також розгляд деталей проведення чергового засідання Робочої групи.

Відкриваючи засідання, перший заступник Міністра закордонних справ Республіки Білорусь, голова білоруської частини Робочої групи Андрій Євдоченко подякував українській стороні за ініціативу, яка дозволила створити корисну та ефективну платформу для двосторонньої взаємодії.

«Українська сторона зацікавлена в плідному розвитку відносин між нашими країнами. Впевнений, що угоди, які були підписані в рамках Другого форуму регіонів, сприяли розвитку взаємовигідних відносин між регіонами наших країни. В рамках Другого форуму регіонів було підписано угод більше ніж 500 млн доларів США, що в декілька раз більше ніж на попередньому», – підкреслив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

В ході засідання генеральний директор Директорату регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій України Олена Бойко зазначила, що найбільш ефективними та економічно результативними є якраз міжрегіональні угоди, які укладаються між адміністративними суб’єктами України та Білорусь. «Маємо більше 120 таких міжрегіональних угод і значна частина з них – це угоди, які укладені більше 15 років тому і вимагають певного перегляду. Особливо враховуючи те, що українські регіони знаходяться в стані розробки регіональних стратегій розвитку на довготривалий період 2021-2027», – Олена Бойко.

«Ми готові швидко рухатись і йти з нашими партнерами «нога в ногу». Найближчим часом ми передамо затверджений склад української частини Організаційного комітету та перелік всіх обласних державних адміністрацій, які готові співпрацювати з колегами з Білорусі», – запевнив В. Лозинський.

Джерело