Про поглиблення співробітництва з Туркменістаном
Дата: 02.06.2020

5df3ae92d1f9f457650680_730x410Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з заступником голови Кабінету Міністрів, Міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим.

Дмитро Кулеба привітав Рашида Мередова з ювілеєм і високо оцінив його особистий внесок у розвиток дружніх українсько-туркменських відносин.

Керівники зовнішньополітичних відомств України і Туркменістану домовилися вже у найближчий час організувати переговори по відеозв’язку українських і туркменських компаній, зацікавлених у співпраці.

Дмитро Кулеба відзначив важливість прямого контакту між бізнесами двох країн, який сприятиме збільшенню торгівлі та інвестицій. За його словами, МЗС України створює можливості для українських компаній за кордоном, зокрема, у Туркменістані.

Рашид Мередов висловив високий зустрічний інтерес до пожвавлення торгівлі та інвестицій, особливо залучення українських компаній до інфраструктурних проєктів у Туркменістані.

“Це чудова ідея, яку ми, зі свого боку, готові реалізувати у найкоротший термін. Наша мета - з’єднати напряму українські та туркменські компанії”, - наголосив глава МЗС.

Сторони домовилися розвивати співробітництво двох країн у політичній, торговельній, інвестиційній, культурній та гуманітарній сферах. У цьому контексті вони погодилися посилити діалог між МЗС України і МЗС Туркменістану і вже невдовзі підписати Програму співпраці зовнішньополітичних відомств.

Міністри також обмінялися досвідом з протидії поширенню вірусу COVID-19 та подолання наслідків пандемії і домовилися всебічно сприяти відновленню позитивної динаміки взаємної торгівлі.

Джерело