Форум регіонів України та Республіки Білорусь відбудеться в жовтні
Дата: 28.05.2020

630_360_1570182837-247Днями відбулася онлайн-конференція «Україна – Білорусь: економічне співробітництво в час глобальних викликів» у ТПП України за участі дипломатичних установ двох країн, бізнесу, Білоруської ТПП та представників урядових кіл України.

Під час вебінару учасники  дізналися про потреби і можливості кооперації, перспективи двостороннього співробітництва, збільшення товарообігу, а також мали змогу встановити прямі контакти й обговорити можливості співпраці. 

«Корективи коронавірусу відтермінували наш Форум регіонів, тому доводиться шукати шляхи виходу зі становища. Наше завдання, як торгово-промислових палат,  – розкривати можливості, об'єднувати й інформувати, активніше залучати до співпраці саме МСП, шукати нові форми взаємодії. Час синхронізувати наші дії, сформувати план взаємодії в інтересах наших економік.Ми в Палаті хочемо, щоб Україна і Білорусь використовували всі можливості для розвитку тісної співпраці. Впевнений, що це дасть новий поштовх активізації нашого товарообігу. Дякую за сприяння колегам із Білоруської ТПП – палати наших країн є одним із найдієвіших інструментів експортерів в країні і тому наша активна взаємодія – важливий сигнал для бізнесу. Ми сподіваємося, що в жовтні нам вдасться провести Третій форум регіонів у місті Гродно та консультативну раду наших палат», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

За словами президента Білоруської ТПП Володимира Улаховича, у ході попереднього засідання консультативної ради ТПП, що пройшло в рамках Другого форуму регіонів у Житомирі, багато нагальних питань бізнесу було взято на контроль та вирішено позитивно. Він також додав, що активно працюють 20 двосторонніх робочих груп, які також полегшують співпрацю для МСБ обох країн.

«Криза – це адаптація до нової реальності. Ми бачимо шляхи розвитку двосторонніх відносин України та Білорусі у промисловій кооперації та динамічному товарообігу. Активну роль у цих процесах відіграють торгово-промислові палати обох країн», – сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка.

Джерело