Україна та Казахстан домовилися інтенсифікувати двосторонній діалог
Дата: 26.05.2020

kazakhstan-tmb-270x180Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін провів зустріч з послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калєтаєвим.

Співрозмовники відзначили високий рівень двосторонньої взаємодії з повернення своїх громадян на Батьківщину, а також з питань використання повітряного простору Казахстану для транспортних перевезень Україною гуманітарних вантажів із Китаю. 

«Ми гарантуємо рівні права громадян України та Казахстану в ході захисту від коронавірусної хвороби COVID-19 на нашій території. І очікуємо аналогічних дій від Казахстану», – підкреслив Єнін.

Заступник міністра також наголосив на важливості взаємодії обох країн в інтенсифікації політичного діалогу на високому та найвищому рівнях, а також торговельно-економічного співробітництва, зокрема проведення в Києві 14-го засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської Комісії з економічного співробітництва.

Посол Казахстану підтвердив, що підтримка експорту і збалансованої торгівлі є надважливим завданням для обох сторін в умовах економічного спаду через пандемію, і висловив готовність своєї держави активізувати роботу з налагодження контактів між представниками бізнесу для виходу торговельних відносин між країнами на новий рівень.

Джерело