Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві
Дата: 07.05.2020

eprs-briefing-642240-reform-service-of-documents-regulation-finalФахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу було розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Зокрема, Методичні рекомендації містять:

- інформацію про хворобу COVID-19;

- симптоми і шляхи інфікування;

- гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;

- порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,

- додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%

- зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;

- орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер. З документом можно ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3c9oi4F.

Джерело