Про обов’язкову двотижневу обсервацію для Українців, які повертаються на Батьківщину з-за кордону
Дата: 23.04.2020

Шановні громадяни України! 

Стрімке поширення COVID-19 у світі змушує Уряд посилювати захисні заходи, аби надалі стримувати розвиток епідемії в Україні. 

МЗС України, наші посольства і консульства вжили і продовжують вживати всіх можливих заходів задля допомоги українцям за кордоном.

Ми також розуміємо прагнення тих співвітчизників, хто хоче якнайшвидше опинитися вдома. Разом з тим закликаємо вас подбати про ваше здоров‘я та здоров‘я вашої сім‘ї та громади. Адже подорож в умовах пандемії наражає на небезпеку не лише вас, але і тих, хто чекає вас удома.

Саме тому починаючи з 29 березня запроваджена нова обов’язкова умова для повернення в Україну. Після перетину кордону будь-яким видом транспорту - літаком, автотранспортом чи пішки -  громадяни зобов‘язані пройти обов’язкову двотижневу обсервацію. 

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України. Згідно з ним, особи, які відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу, вважаються такими, які мали контакт з хворим на COVID-19, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями.

Відповідно, обласні та Київська міська державні адміністрації повинні забезпечити облаштування спеціалізованих закладів для організації обсервації (ізоляції), транспортування до них осіб, які потребують обсервації (ізоляції), а також медичне спостереження за ними.

Такі суворі заходи допоможуть убезпечити вас і захистити Україну від загрозливо стрімкого поширення коронавірусної інфекції. 

Текст Постанови КМУ доступний за посиланням: 

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-11-bereznya-2020_n290320

Джерело