Програма House of Europe виділила понад 800 тис. євро на гранти та підтримку культури і креативних індустрій України
Дата: 21.04.2020

1_2bzjz4u3tsbhdtmoijtmxwПрограма House of Europe («Дім Європи»), що фінансується ЄС, виділила понад 0,8 млн. євро на негайні гранти та іншу підтримку культури та креативних індустрій України.

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Завдяки кільком новим програмам, що фінансуються Європейським Союзом, представники та організації із секторів культури та креативних індустрій України можуть отримати підтримку та напрацювати інноваційні рішення для адаптації до реалій пандемії.

Відкриті конкурси на отримання фінансової, організаційної та творчої підтримки стартували 14 квітня. Обсяг фінансування ЄС на підтримку зазначених галузей буде розширено, якщо криза триватиме.

House of Europe запускає чотири антикризові лінії підтримки:

  • Інфраструктурні гранти допоможуть вижити культурним організаціям в Україні, фінансуючи придбання обладнання для роботи на відстані, а також витрати на оренду та зарплату — до 9000 євро на кожну організацію.
  • Гранти цифрової співпраці фінансуватимуть інноваційні культурні digital-проєкти, які спільно розроблять культурні організації з України разом з ЄС — до 25 000 євро на кожен проєкт.
  • "Хататон" — інтернет-ідеатон, ініційований Goethe-Institut в Україні. Онлайн-подія збере разом технологічну та культуру спільноти України аби знайти рішення для продовження мистецьких та творчих ініціатив — найперспективніші зможуть отримати гранти від “Дому Європи” на суму до 25 000 євро кожен.
  • Онлайн-університет, бібліотека онлайн-курсів для професіоналів культури, що постійно поповнюється. За проходження курсів слухачі отримуватимуть стипендію у розмірі 100 євро.

Подати заявки на усі програми можна на сайті.

Довідково

House of Europe — це програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. House of Europe відкрили у жовтні 2019 року. Програма має бюджет у 12.2 мільйонів євро та надає 22 окремих лінії підтримки, що дозволяють українцям брати участь у стажуваннях, навчальних подорожах, нетворкінгу, резиденціях та інших формах професійного обміну у ЄС. Goethe-Institut в Україні керує програмою House of Europe. Британська Рада, Французький Інститут та Чеські центри є консорціум партнерами проєкту.

Джерело