Україна та ЄС посилюють співпрацю у сфері комунікацій
Дата: 07.11.2019

53315f6e7e033_image1Україна та ЄС домовилися відновити засідання Групи високого рівня Україна – ЄС з питань стратегічних комунікацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це Віце-прем’єр-міністр Дмитро Кулеба заявив за результатами зустрічі з європейськими фахівцями у Брюсселі.

Під час зустрічі обговорювалися формати залучення України до діяльності Робочої групи з питань дезінформації Генерального директорату Єврокомісії з комунікацій (DG Communication Task Force on disinformation), а також поглиблення співпраці з Оперативною робочою групою зі стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх справ (EU East StratCom Task Force).

Україна зацікавлена у створенні постійного  механізму обміну інформацією та найкращими практиками між українськими та європейськими фахівцями у сфері протидії дезінформації, стратегічних комунікації та кібербезпеки. Мета – посилити спроможність українських установ протистояти гібридним атакам Росії.

У цьому контексті Віце-прем’єр-міністр запропонував налагодити постійну співпрацю між EU East StratCom та МЗС України за такими напрямками, як кризові комунікації; проактивні стратегічні комунікації; донесення правдивої інформації, яка базується на фактах; розробка та реалізація спільних інформаційних кампаній; обмін результатами моніторингу.

Також учасники обговорили шляхи комунікації євроінтеграції в Україні, зокрема переваги, які забезпечує Угода про асоціацію, з фокусом на східних та південних регіонах. Віце-прем’єр-міністр наголосив на важливості масштабної інформаційної роботи у контексті реінтеграції тимчасово окупованих територій. За його словами, Україна розраховує на продовження та розширення Євросоюзом його цільових інформаційних кампаній в Україні.

Дмитро Кулеба також зазначив, що Україна зацікавлена у приєднанні до Системи швидкого сповіщення ЄС, яка створюється для оперативного реагування на кампанії з  дезінформації.

Джерело