Міжнародна конференція з питань реформ в Україні в Торонто, Канада
Дата: 05.07.2019

foto_torontoЗ 2 по 4 липня 2019 року в Торонто (Канада) відбулася  Конференція з питань реформ в Україні. Ця третя міжнародна конференція об'єднала понад 800 друзів та партнерів України для підтримки процесу реформ в країні. Конференцію було започатковано урядом України як один з елементів відкритості країни для змін та готовності перейняти іноземний досвід для їх реалізації.

 Ukraine Reform Conference 2019 уперше за кількарічну історію існування проекту мала інтерактивний формат – окрім виступів високопосадовців топ-рівня та панельних дискусій за участі провідних міжнародних експертів, гості події мали можливість більше дізнатись про ділові та інвестиційні можливості в Україні, познайомитись із продуктами українських креативних індустрій в межах унікальної платформи Ukraine House.

Основні теми програми:

  • Незворотність українських реформ
  • Реформа децентралізації: можливості, ефективність, результат
  • Україна на шляху вступу до Євро-Атлантичної спільноти
  • Україна: інновації, можливості та інвестиції

  Окрім того, в межах Ukraine House проведено низку презентацій від представників українських креативних індустрій, B2B та нетворкінг-зустрічей.

  Традиційно, ключовою аудиторією Ukraine Reform Conference є іноземні та українські державні посадовці, бізнесмени топ-рівня, представники країн ЄС, НАТО, G7 та громадянського суспільства.

  Так, у своєму виступі під час відкриття конференції Перший віцепрем‘єр-міністр України Степан Кубів окреслив здобутки України та відзначив про важливість подальшої консолідації міжнародних зусиль, які спрямовані на підтримку реформ та відновлення миру в Україні.66189815_2124133927709192_8532092223020335104_n

  Степан Кубів відзначив, що Україна має шанс забезпечити відновлення та економічне зростання у багатьох напрямках, більш того - вона уже демонструє перші ознаки економічного здоров’я. Він навів приклад стабілізації економіки, де сукупне зростання ВВП склало 8,4% за 2016-2018 роки. При тому, що щороку Україна спрямовує понад 5% ВВП України або 6 млрд доларів на безпеку і оборону.

  "Ми забезпечили оздоровлення практично усіх сфер та напрямків. Це реформа освіти, медицини, соціальної сфери, а ще децентралізація, перші успіхи малої приватизації, перезапуск системи управління державною власністю - усе впевнено демонструє волю України до гідного життя і її готовність боротися за право бути здоровою. Для цього слід забезпечити докорінні реформи у ключових сферах - енергетиці, агроіндустрії, інфраструктурі, що дозволить залучити у ці сфери приватний капітал, відтак прискорити економічне зростання", - наголосив Перший віцепрем‘єр-міністр України.

  "Вже втретє ми зустрінемось з нашими ключовими партнерами, і вже втретє продемонструємо успішність реформ, які свідчать про ефективність та послідовність курсу змін, що ми обрали у 2014 році. Міжнародна конференція з питань реформ в Україні – не просто платформа для діалогу. Це індикатор підтримки нашої країни світом", - зазначила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

  reformi"У форумі у Торонто нам вдалося показати основні досягнення України за останні 5 років. А саме, які реформи проведені, яким напрямком сьогодні Україна крокує до Європейського Союзу, напрямки співпраці з міжнародними фінансовими партнерами, подальші кроки України щодо залучення канадського і європейського бізнесу до співпраці" - заявив Віцепрем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

  Він розповів, що за участі української делегації у Торонто відбулось багато дискусійних панелей. Тематика різна: починаючи від глобальної безпеки, безпеки України і європейських країн і закінчуючи результатами реформ в Україні і Європі.

  «Вже готуються нові проекти щодо розвитку інфраструктури, а також підтримки ключових реформ України. Але, найголовніше, нам вдалося презентувати Україну вже зразка 2019 року: з відповідальними лідерами на місцях, які готові брати на себе повноваження і бути ефективними», – наголосив Геннадій Зубко.

Довідково

 export У I кварталі 2019 року Україна експортувала до Канади товарів та послуг на $41,9 млн, що на 48,8% більше, у порівнянні з аналогічним періодом у 2018.

 Експорт товарів склав $27,2 млн та зріс на 62,4%. Структура виглядає так:

- продукти переробки овочів

– 28,7% від загального обсягу,

- мiдь i вироби з неї ‒ 17,1%,

- чорні метали – 12,6%,

- екстракти дубильні – 8,2%,

- ядерні реактори та котли ‒ 4,7%.