Бізнес-місія до Бразилії
Дата: 04.07.2019

image1Консульський округ Почесного Консула Федеративної Республіки Бразилія в Харкові запрошує ділові кола Чернігівщини долучитися до офіційної делегації в Бразилію, візит якої планується з 15 по 22 вересня 2019 року.

 Програмою поїздки передбачено проведення Бізнес Форуму для представників бізнесу Харкова, Полтави, Чернігова, Сум з представниками бізнесу та виробництва Курітіби і штату Парана (Федерація промисловців, Торгово-промислова палата, Асоціація бізнесменів), зустріч з українською діаспорою Бразилії і відвідування міста Прудентополіс - хранителя українських традицій, знайомство з основними пам'ятками Бразилії - містом Ріо-де- Жанейро і водоспадами Ігуасу.

Умови та програма візиту

       У разі зацікавленості просимо подавати заявку на адресу uzez_cg@ukr.net до     27 липня 2019 року

Додаткова інформація: Катерина Чучіліна (секретар Почесного консульства Федеративної Республіки Бразилія в Харкові) - 067 719 94 44, office@ukr-brazil.com.

Детальніше про Штат Парана:parana

Парана - один з 27 федеральних округів Бразилії, розташована на півночі від південного регіону з населенням 11,3 млн. людей.

Штат розділений на 399 муніципалітетів зі столицею в місті Куритиба. Відомий як місце для життя української діаспори - 500 000 чоловік. Завдяки сприятливому клімату і родючій землі перший економічний цикл розвитку штату був пов'язаний з тваринництвом. До другої половини XIX століття в Парані стало розвиватися і землеробство, спочатку зі скромною культурою чаю мате, а потім великими плантаціями кави.

Сільськогосподарський сектор Парани сьогодні відрізняється великою диверсифікацією і високою продуктивністю, а також прогресивним індустріальним парком. Саме цей бразильський штат виробляє найбільше кукурудзи і сої і є другим виробником цукрової тростини.

Сьогодні Парана входить в п'ятірку найбагатших штатів Бразилії. У штаті процвітають сільське господарство (цукрова тростина, кукурудза, соя, пшениця, кава, помідори, маніока), тваринництво (велика рогата худоба, свинарство, вівчарство), промисловість (агробізнес, автомобілебудування, целюлоза і папір), книговидання і друк, верстатобудування і обробка деревини, машинобудування.

Надра Парани володіють величезним мінеральним багатством. Існують значні запаси піску, глини, вапняку, каоліну, доломіту, тальку і мармуру, а також інших дрібних (барит, кальцій). Вугільний басейн - третій в Бразилії, а сланцевий - другий за величиною в Бразилії відповідно.

kuritibaДетальніше про Куритибу:

Куритиба (порт. Curitiba) - місто на півдні Бразилії, в 90 кілометрах від Атлантичного океану, адміністративний центр штату Парана.

Куритиба претендує на звання самого екологічного міста планети. Назва перекладається з мови місцевих індіанців як «соснове місце». Столична область Куритиба включає 26 муніципалітетів із загальною чисельністю населення понад 3,2 млн.

Куритиба є одним з міст з високим індексом розвитку людського потенціалу (0,856), і в 2010 році віна була удостоєна Глобальної премії в галузі сталого розвитку міст, що присуджується містам і муніципалітетам, які досягли успіху у сталому розвитоку. За даними американського журналу Reader's  Digest, Куритиба - краще «бразильське велике місто», в якому можна жити. Рівень злочинності в Куритибі вважається низьким за бразильськими стандартам, а місто вважається одним з найбезпечніших міст в Бразилії. Куритиба була одним з міст, що приймали Чемпіонати світу з футболу в 1950 і 2014 роках.

Куритиба є головним економічним центром Південної Бразилії, маючи потужну, диверсифікованою       економікою.       

Містонеодноразово займало верхні рядки в різних рейтингах як латиноамериканських, так і світових міст за привабливістю для інвестування і легкості відкриття / ведення бізнесу.

Головними галузями міської економіки є:

  • машинобудування
  • виробництво електроніки
  • харчова промисловість
  • тваринництво
  • легка промисловість
  • деревообробка
  • банківська справа
  • роздрібна торгівля
  • ІТ
  • туризм (більше 2 млн туристів в рік)

Особливо розвинена в місті автомобільна промисловість, Куритиба займає друге місце в Латинській Америці по виробництву автомобілів.

Cidade  Industrial  de  Curitiba, промисловий район, який є домівкою для понад 900 фабрик, в тому числі багатьох багатонаціональних галузей, таких як Nissan,  Renault,  Volkswagen,  Philip  Morris,  Audi, Volvo, HSBC, Siemens, ExxonMobil, Electrolux іKraft Foods, а також багатьох відомих національних компаній - Sadia,  O  Boticário і Positivo Informática.

Місто кілька разів було обрано як «Краще бразильське місто для бізнесу», згідно з рейтингом, розробленим журналом Ехаmе в партнерстві з консалтинговою компанією Simonsen & Associates. Дохід на душу населення в середньому на 66% вище, ніж в середньому по Бразилії.

Куритиба в даний час є національним еталоном Smart City, а також міжнародним прикладом в міському плануванні та якості життя.