Хелпдеск для експортерів до ЄС
Дата: 20.06.2019

helpdeskОфіс з просування експорту нещодавно презентував новий онлайн інструмент  - Хелпдеск для експортерів до ЄС, який допоможе розібратися в загальній логіці вимог до товарів на ринку ЄС, а також знайти вимоги до конкретних товарів.

Ця інформаційна веб-сторінка (https://helpdesk.epo.org.ua/ ) стане у нагоді експортерам, які планують підкорювати ринок ЄС та хочуть розібратися в особливостях європейського регулювання безпечності продукції.

Сайт містить три головні секції:

  • Вимоги до експорту до ЄС;
  • Групи товарів;
  • Додаткова інформація.

В секції "Вимоги до експорту до ЄС" ви зможете знайти інформацію про:

- як дізнатися ставку мита на продукцію на ринку ЄС;

- на які товари розповсюджуються тарифні квоти та які правила розподілу тарифних квот;

- що таке правила походження товару та як отримати сертифікат EUR.1.;

- якими є вимоги для нехарчової продукції;

- якими є вимоги для нехарчової продукції;

- які є методи підтвердження відповідності продукції вимогам;

- правила маркування продукції та інше.

В секції "Групи товарів" представлені конкретні вимоги щодо 10 груп товарів (тарифи, квоти (в разі наявності), специфічні правила походження, специфічні вимоги до товару – наприклад, обмеження використання хімічних речовин, контроль залишків забруднювачів та пестицидів тощо, а також перелік секторальних асоціацій та виставок в ЄС).

Секція "Додаткова інформація" містить бібліотеку додаткових матеріалів, посилання на корисні джерела інформації, а також путівники по окремим веб-сторінкам ЄС.

Матеріали Хелпдеску були розроблені Офісом з просування експорту у співпраці з сервісом «Швеція – відкриті ворота торгівлі» Шведської торгової колегії (Kommerskollegium).

Джерело