Візит керівників польських гмін в Чернігівську область
Дата: 15.05.2019

Цими днями в області перебувають представники Асоціації гмін басейну річки Віслока (Польща) - керівники польських гмін Малопольського та Підкарпатського воєводств. Метою їхнього візиту є встановлення контактів між польськими гмінами та українськими територіальними громадами для зміцнення місцевого самоврядування. Візит проходить в рамках відзначення Дня Європи в Україні.

В рамках їх візиту 15 травня відбулася конференція на тему «Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід». Участь взяли перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, голова облдержадміністрації Олександр Мисник, представники органів місцевого самоврядування Чернігівщини та Польщі.

 Учасникам було презентовано процес реформи децентралізації в області та зміни, що відбулися в наслідок цієї реформи. Представники польського самоврядування зі свого боку поділилися досвідом міжмуніципального співробітництва у питаннях охорони навколишнього середовища та впровадження систем відновлюваної енергетики на громадських будівлях та приватних будинках.

Польська делегація перебуватиме на Чернігівщині до кінця тижня, відвідає кілька територіальних громад, ознайомиться з культурними та історичними пам’ятками нашої області.

2019_05_14_konferentsiia_1

2019_05_14_konferentsiia_2Джерело