Засідання Українсько-Словенської комісії
Дата: 21.02.2019

800px-flag_of_slovenia.svg12 лютого в Києві відбулося чергове 8-ме засідання Спільної українсько-словенської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Засідання відкрили Співголови Української частини комісії Міністр культури України Є.Нищук та Словенської - Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Словенія Д.Божіч.

Під час вступних промов було поінформовано про стан економічного розвитку в Україні та Словенії, стан та перспективи двостороннього торговельно-економічного співробітництва, а також наголошено на необхідності використання наявного між двома країнами потенціалу щодо збільшення обсягів взаємної торгівлі.

Посол М.Бродович у своєму виступі наголосив на активному розвитку двостороннього інвестиційного співробітництва та важливій ролі представників українського та словенського бізнесу. Зокрема Посол навів як приклад участь та перемоги у 2018 році словенських компаній Riko та Esotech у тендерах за проектами світового банку в Житомирській області. Окремо було відзначено активізацію українських компаній на словенському ринку, зокрема нещодавнє придбання українським ПАТ «Миронівський хлібопродукт» птахокомбінату м.Птуй (Словенія) з подальшим інвестуванням близько 200 млн. євро протягом 4-5 років.

Під час засідання сторони обговорили інші актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема у сферах технічного регулювання, стандартизації, метрології та оцінки відповідності; туризму; IT сфері; в сфері енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива; сільського господарства; транспорту; спорту; охорони навколишнього середовища та клімату тощо.

За результатами засідання було підписано заключний Протокол 8-го засідання Спільної українсько-словенської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Джерело