ЗВТ Україна-Ізраїль: агропродукція, з якої зняли мита
Дата: 25.01.2019

Згідно з даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передбачається нульова ставка на експорт з України риби, рослинних масел (з свірпи і ріпаку), овочів консервованих. В межах тарифних квот дозволено безмитне ввезення м'яса птиці, молочних продуктів, морозива, олії, яєць, меду, пшениці, хлібобулочних виробів, вина.

Через 3 роки нульове мито вводиться на експорт до Ізраїлю українських горіхів, спецій, насіння, плодового пюре, тютюну, через 5 років - на м'ясо качки, рибу та продукти з риби і ракоподібні, борошно, крохмаль кукурудзяний, рослинні масла (арахісове, пальмова, кокосове, лляне, кукрузное, рицинова), консерви м'ясні, соки, овочі, плоди, кондитерські вироби, желатин і т.д. Через 7 років буде дозволено безмитне ввезення екстракту солодового, кетчупу і домашніх соусів.

Часткова лібералізація передбачена для доступу на ринок Ізраїлю капусти, огірків, окремих видів молока і вершків з України.

При цьому Ізраїль отримає право на безмитне ввезення анчоусів, рослинних масел, горіхів, солодощів, тропічних фруктів, соків, хлібобулочних виробів. Через 3 роки - на живі рослини, картопля, свіжі плоди, овочеві суміші, консервовані тропічні плоди, варення і желе, екстракти, есенції і концентрати (в т.ч. білкові). Через 5 років - свіжі помідори, морква, ріпу, перець, овочі сушені, абрикоси, сливи, нектарини, полуницю, суницю, кава, чай, соки, кетчуп та томатні соуси, вина.

Часткова лібералізація передбачена на сушіння томати, хлібобулочні вироби без меду, печиво, соки окремих видів плодів.

0e75f00-ukr1fa3666-izrДжерело