Китайська делегація завітала на Чернігівщину
Дата: 13.11.2018

2018_11_13_china_choda_1_Сьогодні керівництво облдержадміністрації зустрілися з представниками китайської провінції Хенань (Китайська Народна Республіка). Як зауважила в.о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, представники як владних, так і ділових кіл цієї провінції вже мали можливість під час попередніх візитів ознайомитись з економічним та культурним потенціалом Чернігівщини, тож є надія, що спілкування перейде у площину реалізації раніше запланованого.

Юлія Свириденко наголосила також, що Чернігівщина стає регіоном, все більш привабливим для іноземних інвесторів, у тому числі й із Китаю. Для прикладу — в економіку області, зокрема, в українсько-китайську аграрну компанію «Фанда» та ТОВ «Ваншида Україна» інвестори вклали понад п’ять з половиною мільйонів доларів США.

— Ми готові до співпраці не лише в економіці, — зазначила в.о. голови ОДА.— Думаю, обмін досвідом та реалізація проектів у галузях культури й туризму, освіти й охорони здоров’я сприятимуть зміцненню наших партнерських взаємин та дозволять досягти позитивних результатів.

Директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик нагадала китайським гостям про переваги Чернігівщини як регіону, куди можна інвестувати кошти, приїжджати на навчання або на відпочинок. Вона запевнила також, що Департамент економічного розвитку готовий розглянути й підтримати інвестиційні проекти як сільськогосподарського, так і промислового та видобувного напрямку.

Керівник делегації, мер міста Чжоукоу Дін Фухао підкреслив, що місто, очільникого він є, готове до розширення співрпаці з Чернігівщиною в різних сферах. Особливу увагу делегат звернув на агропромислову сферу: у Китаї готові переробляти зерно з Чернігівщини та допомагати зі збутом української продукції.

 2018_11_13_china_choda_6_2018_11_13_china_choda_4_