Звіт про виконання Україною Угоди про асоціацію
Дата: 12.11.2018

53315f6e7e033_image1Днями ЄС оприлюднив Звіт про виконання Україною асоціації у 2018 році, який був підготовлений з нагоди чергового засідання Ради асоціації Україна – ЄС, що відбудеться в грудні.

Вдячні інституціям ЄС за високу оцінку соціально-економічних реформ та визнання прогресу у виконанні Угоди про асоціацію.

Звіт відзначає досягнення прогресу Україною з низки важливих реформ, зокрема медичної, пенсійної, децентралізації, державного управління, державних закупівель та охорони довкілля.

Проведено масштабну роботу з розбудови міжінституційних механізмів виконання Угоди про асоціацію. Удосконалено координацію між Урядом та ВРУ з виконання Угоди на основі схваленої Дорожньої карти, яка впроваджується в життя. Є істотний прогрес в імплементації галузевих частин Угоди, зокрема у таких сферах як санітарні та фітосанітарні заходи, конкуренція, державні закупівлі, технічні бар’єри в торгівлі, довкілля, енергетика, фінансові послуги, митниця, бухгалтерська звітність.

Незважаючи на російську агресію, Україна продовжує впевнено рухатися шляхом реформ. Маємо спільно з ЄС працювати над стратегічними амбітними цілями, зокрема з метою тіснішої співпраці у сферах цифрового ринку, енергетики, митниці, правосуддя та внутрішніх справ. 

Ознайомитись зі звітом можна за посиланням

Джерело