Посольство України в Республіці Індонезія спільно з Державною службою України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів провело роботу з розширення переліку сільськогосподарських товарів, дозволених до експорту з України до Індонезії.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Зокрема, до дозволеним раніше пшениці і яблукам було додано 14 типів свіжих ягід, овочів, фруктів, зернових і бобових культур, а також продукцію борошномельно-круп'яної промисловості: цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяна мука, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, сорго, соя і горох.
Відзначається, що для експорту зазначених типів продукції в Індонезію з України є обов'язковим отримання Сертифікату про аналіз (Certificate of Analysis), який видається сертифікованим індонезійської стороною органом - Одеською прикордонною державною контрольно-токсикологічною лабораторією, із зазначенням граничних показників вмісту пестицидів, мікотоксинів, важких металів і бактерій для кожного типу продукції.