Налагодження співробітництва з Ізраїлем в аграрній галузі
Дата: 18.05.2016

17 травня в залі засідань облдержадміністрації відбувся виїзний бізнес-семінар «Розвиток регіонального співробітництва між Ізраїлем та Україною в аграрній галузі», організований Асоціацією сприяння розвитку і співпраці "Ізраїль-Україна і країни СНД» за сприяння Чернігівської облдержадміністрації.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, директори Департаментів економічного та агропромислового розвитку облдержадміністрації Юлія Свириденко та Сергій Хоботня, віце-президент Чернігівської торгово-промислової палати Олександр Шанойло, президент вищезазначеної Асоціації Леон Табаков та її представник Леонід Кочкін, а також представники сільськогосподарських підприємств області.

В ході семінару президент Асоціації сприяння розвитку і співпраці "Ізраїль-Україна і країни СНД» розповів присутнім про основні показники розвитку сільського господарства Ізраїлю, застосування новітніх технологій, що дали змогу країні вийти на перші позиції у рейтингах з багатьох галузей господарства.

Ізраїль на сьогодні має високо розвинені птахівництво та індичні ферми, молочне тваринництво, овочівництво. Не зважаючи на географічне розташування на території, де мало прісної води, в Ізраїлі вирощують рибу у пустелі та навіть розводять осетрові риби для виробництва чорної ікри.

Присутні мали змогу задати гостям свої запитання та обговорити шляхи і пропозиції співробітництва з Асоціацією. Зокрема, гості запропонували суб'єктам господарювання у разі зацікавлення налагодження співробітництва заповнити відповідну Анкету та надіслати на E-mail: sila1@012.net.il.