ІІІ фаза проекту ЄС/ПРООН
Дата: 16.03.2016

proon15 березня відбулася робоча нарада з питань впровадження спеціального пілотування по співробітництву територіальних громад Чернігівської області в рамках участі у ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Провів засідання перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич. У заході також взяли участь керівники Борзнянської, Варвинської, Прилуцької, Семенівської райдержадміністрацій та районних рад, Семенівський міський голова Олександр Бичков, Міжнародний менеджер проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Хендрік ван Зіл, Старший програмний менеджер проекту ЄС/ПРООН.

В ході наради було підведено попередні підсумки роботи по впровадженню спеціального пілотування у сфері співробітництва територіальних громад Чернігівської області в рамках участі у ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

13549-mЛеонід Сахневич зазначив, що за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради на Чернігівщині впроваджується Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Він дає поштовх до самоорганізації громад та залучення інвестицій, на вирішення місцевих проблем.

Реалізація цього проекту передбачає фінансову підтримку громад в реалізації мікропроектів, спрямованих на підвищення якості надання послуг населенню і включає два компоненти – сільський та муніципальний.

У реалізації ІІІ фази Проекту беруть участь 8 районів та 2 міста, якими впроваджується 33 мікропроекти. 

Старший програмний менеджер проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» Оксана Ремига зазначила, що починаючи з 2007 року Проект надає підтримку громадам у вирішенні їх нагальних проблем. За її словами Чернігівській області надається підтримка в пілотному режимі для того, щоб показати, як в нових умовах об'єднуються громади, надаються послуги населенню. Тому цей захід має допомогти адаптувати умови участі в Проекті відповідно до вимог часу.

Керівники Борзнянського, Варвинського, Прилуцького, Семенівського районів та міста Семенівка розповіли про позитивний досвід впровадження відповідних проектів у територіальних громадах.

Підсумовуючи роботу наради Леонід Сахневич наголосив, що проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» це шлях до підвищення рівня життя в сільській місцевості та об'єднання громад за для вирішення актуальних проблем сьогодення.

Джерело