Налагодження співробітництва з провінцією Хенань КНР
Дата: 15.03.2016

-14 березня в м. Чернігів відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з делегацією Народного уряду провінції Хенань, одного з найпотужніших регіонів Китайської Народної Республіки.

В рамках зустрічі сторони обговорили  питання отримання гарантій у сприянні реалізації проектів на території регіону, можливості здійснення офіційного візиту делегації Народного уряду провінції Хенань на чолі з головою Народного уряду до Чернігівської області.

Крім того, Чень Цзіньцзян – заступник керівника департаменту сільського господарства Народного Уряду провінції Хенань зазначив, що співпраця з Чернігівщиною розглядається, як стратегічний напрямок розвитку провінції. Насамперед китайську сторону цікавить  розвиток співробітництва в галузях тваринництва, рослинництва, лісового господарства і супутні інфраструктурні проекти. Чернігівщина, на переконання пана Цзіньцзяна, може бути опорним регіоном для реалізації спільних проектів. Сприяють цьому, зокрема, характеристика природних ресурсів області й близькість до основних вантажних потоків у напрямку КНР, які проходять територією Республіки Білорусь.

У свою чергу голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч запевнив гостей у своїй підтримці співпраці та зацікавленості в реалізації спільних проектів. Також голова ОДА звернув увагу на те, що пріоритетом розвитку аграрної галузі області є створення потужностей для глибшої обробки продуктів сільського господарства, що збігається з прагненнями китайської сторони, відзначив логістичну привабливість Чернігівщини, звернув увагу на особливості оподаткування і ведення аграрного бізнесу, запропонував співпрацю у створенні в області «сухого порту».

Сторони, домовившись про відновлення та поглиблення співпраці, висловили задоволення зустріччю та обмінялися діловими контактами.

2016-03-24_2_1
































2016-03-24_2_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-03-24_2_3

2016-03-24_2_11