Спрощені митні формальності щодо окремих товарів
Дата: 12.03.2016

112Уряд постановою від 2 березня № 142 оголосило переліки товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Так, з переліку товарів, зовнішньоекономічні операції з якими підлягають ліцензуванню, виключено диски для лазерних систем зчитування та матриці.

Скасовано обов'язкову сертифікацію при переміщенні через митний кордон України продуктів лову та харчової продукції з нього. Документом, що підтверджує якість таких же продуктів іноземного виробництва, визначено ветеринарне свідоцтво. Внесено зміни до переліку валютних цінностей, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Зокрема, до переліку включені цінні папери. А документом, що підтверджує дотримання встановлених обмежень, є індивідуальна ліцензія на вивезення (пересилання).

Також затверджено нові переліки: насіння і садивного матеріалу, радіоактивних матеріалів, радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв спеціального призначення, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Крім того, скорочено перелік товарів, що підлягають оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів при перетині кордону.

Джерело