Українські підприємці отримали дозвіл на експорт певної продукції в ОАЕ
Дата: 01.03.2016

flag_of_oaeУкраїна отримала дозвіл на експорт в Об'єднані Арабські Емірати яловичини, баранини і курятини, а також веде переговори про отримання дозволу на поставку в цю країну молочних продуктів, риби і яєць.

Про це повідомляється на сайті Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Згідно з повідомленням, відповідні домовленості були закріплені на зустрічі заступника глави Держветфітослужби Олександра Вержиховського та заступника міністра навколишнього середовища та води ОАЕ Абдель Рахіма Аль-Хамді.

"У ході переговорів пан Аль-Хамді поінформував про зняття заборони на експорт яловичини з України, який був пов'язаний з губчастої енцефалопатією великої рогатої худоби, а також про затвердження для експорту на свій ринок підприємств, що мають право експорту в ЄС м'яса птиці. Українська сторона у час зустрічі передала проекти ветеринарних сертифікатів на експорт молока і молочних продуктів, риби і рибних продуктів, а також яєць в ОАЕ", - йдеться в повідомленні.

У Держветфітослужбі зазначили, що Емірати зацікавлені в імпорті з України живого забійного великої та дрібної рогатої худоби. Україна і ОАЕ також домовилися оперативно узгодити ветеринарний сертифікат на експорт з України меду і сертифікати здоров'я на експорт кондитерської продукції, плодоовочевої консервації і т.д.

Зі свого боку, Емірати розраховують на налагодження поставок в Україну традиційних продуктів, які виробляються в ОАЕ, зокрема верблюжого молока і риби.

Джерело