Українські санітарні та фітосанітарні норми адаптують до вимог ЄС
Дата: 29.02.2016

1-d0b5d0b2d180d0bed181d0bed18ed0b7-d0b5d181Кабінет міністрів України 24 лютого 2016 року схвалив прийняття розпорядження "Про схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (санітарні та фітосанітарні заходи) розділу IV" Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею "Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відзначається, що ця стратегія розроблена за підтримки експертів проекту ЄС "Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" на виконання Плану заходів з імплементації УА між Україною і ЄС на 2014-2017 р

Крім того, в рамках підготовки документа з ініціативи Держветфітослужби України була проведена оглядова місія ТАІЕХ за оцінкою законодавства в сфері санітарних та фітосанітарних заходів і благополуччя тварин.

"Схвалений урядом документ визначає графік систематичної нормативно-правової адаптації вітчизняного законодавства в сфері санітарних та фітосанітарних заходів з законодавством Євросоюзу. Адаптуючи вітчизняні норми до вимог ЄС, ми наближаємося до європейського ринку, відкриваючи його для українських виробників", - зазначив глава Мінагропроду Олексій Павленко.

Також передбачено, що в тримісячний термін після набрання чинності СА в частині імплементації Глави IV (санітарні та фітосанітарні заходи) Україна повинна надати всеосяжну стратегію на розгляд двостороннього органу між Україною і ЄС. Після цього Кабміном будуть внесені пропозиції до плану заходів з імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2014-2017 рр. по її реалізації.

Джерело