Новини підприємств області
Дата: 22.02.2016

nizhyn_girПАТ "Ніжинський жиркомбінат" планує до кінця 2016 року побудувати на базі діючого підприємства першу чергу мультикультурного маслоекстракційного заводу (ОЕЗ).

"До кінця 2016 року ми побудуємо першу чергу по переробці 1200 тонн соняшнику на добу", - сказав член наглядової ради компанії Олег Волощук.

За його словами, соняшникова олія компанія буде поставлятися в країни ЄС, а також здійснювати відвантаження через морпорти на більш далекі відстані.

"У 2017 році планується будівництво другої черги заводу по переробці 1000 т "безшкірки"- сої, ріпаку, льону", - додав він. Раніше компанія оцінювала необхідність інвестицій в будівництво зазначеного заводу в суму близько $50 млн.

Довідка. Ніжинський жиркомбінат заснований в 1896 р з метою переробки насіння соняшнику, ріпаку та льону. В даний час переробляє широкий асортимент насіння олійних культур, а саме: соняшник, ріпак, льон, сою. Річна переробна потужність становить близько 150 тис. т. Основні ринки збуту продукції компанії - країни Європи та Азії.

Джерело