Візит до Чернігова делегатів Представництва Європейського Союзу в Україні
Дата: 12.02.2016

cam02719__12 лютого у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» Чернігівщину відвідали делегати  Представництва Європейського Союзу в Україні -  керівник відділу преси та інформації  Юргіс Вілчінскас, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова та координатор інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні" Представництва ЄС в Україні Ольга Сушицька.

cam02721__Делегати зустрілися з директором Департаменту економічного розвитку ОДА Юлією Свириденко, директором Департаменту інформаційної діяльності Андрієм Подорваном, директором Департаменту агропромислового розвитку Сергієм Хоботнею.Співрозмовники обговорили перспективи співробітництва в інформаційній сфері, агропромисловій галузі, ознайомили з економічною ситуацією в області, в тому числі Юлія Свириденко розповіла про вплив початку ЗВТ з ЄС на регіональному рівні, успішні приклади виходу чернігівських підприємств на європейський ринок. Також сторони  окремо зупинилися на проблемах та шляхах покращення інформування громадськості про діяльність Європейського Союзу. Відбулися попередні консультації щодо проведення тематичних семінарів для громадських організацій, підприємств області про умови участі в проектах ЄС та правила написання грантів.

Крім того, програмою візиту передбачено зустрічі з представниками міської влади,громадськими активістами, керівниками Євроклубів Чернігівщини, молоддю. Також, в рамках візиту відбувся тренінг з висвітлення європейської тематики в українських медіа для місцевих журналістів.