До уваги підприємств області!
Дата: 21.12.2015

ukraine_belgiumЯк повідомлялося раніше, українські компанії, зацікавлені у виході на бельгійський та європейський ринок, зможуть безкоштовно користуватися офісом в Бельгії. 

У продовження повідомлення про досягнуту домовленість з керівництвом науково-індустріального парку м. Шарлеруа (Бельгія) щодо можливості безоплатного надання українським компаніям офісного приміщення на його території повідомляємо додаткові деталі пропозиції.

Зазначена пропозиція стосується в основному невеликих компаній, які зорієнтовані на започаткування свого бізнесу у Бельгії, мають конкретний проект/план розвитку бізнесу, який потрібно буде представити на розгляд представників парку. Одночасно в офісі можуть працювати представники 4-ьох компаній. На практиці, з огляду на лімітовані часові рамки користування такою можливістю (до 6 місяців, деколи компаніям достатньо 2-3 місяців), за словами організаторів, використання офісу відбувається на «ротаційній основі», рівень зайнятості офісу також є різним в різі періоди.

Йдеться про класичний офіс (з робочими місцями), який знаходиться в індустріальному парку осторонь центральної частини міста, де відсутній потік відвідувачів (покупців тощо). Такий офіс не пристосований для організації стенду чи виставки, що водночас, як вбачається, не заважає компанії користуватися у презентаційних цілях зразками своєї продукції.

Використання офісного приміщення має надати можливість конкретній компанії вивчити ринок, «спробувати свої сили», здійснити, у разі необхідності, процедури для започаткування бізнесу. Тобто відповідний офіс фактично виступає у якості «майданчика» для перших кроків з планування та організації бізнесу на бельгійському ринку.

Після чого компанія, як передбачається, має визначитися щодо подальших своїх перспектив на бельгійському ринку та переходити до роботи на загальних засадах.

Після визначеного максимального терміну безоплатного користування офісом є можливість пільгової оренди приміщень на території парку. У цьому випадку усі параметри такої оренди (в залежності від потреб компанії) обговорюються з керівництвом парку.

На початковій стадії входження на бельгійський ринок офіс також може використовуватися в якості юридичної адреси компанії в Бельгії.

Компанії, які мають намір скористатися пропозицією, для отримання відповідної інформації можуть звернутися до Посольства України у Бельгії.

Контактні дані:
30-32, Av. A.Lancaster, B-1180 Bruxelles, Belgique
00 32 (2) 379 21 00, 00 32 (2) 379 21 11
emb_be@mfa.gov.ua
http://belgium.mfa.gov.ua/ua 

Джерело