Закладається фундамент активної співпраці з Ізраїлем
Дата: 18.12.2015

img_2015-07-23747319452Важливо врахувати національні інтереси в рамках укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Про це йшлося під час зустрічі української делегації та делегації Ізраїлю в рамках Міністерської конференції СОТ, що проходить в Найробі (Кенія).

Міністерство аграрної політики та продовольства України представляла заступник міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

«Переговори про введення ЗВТ між Україною та Ізраїлем в активній стадії. Вже йде робота над положеннями Угоди. Така лібералізація торговельних режимів наших країн повинна додатково активізувати економічне співробітництво. Але фундамент його закладається саме зараз! Якраз зараз мова йде про можливості збільшення для України експорту саме якісної сільськогосподарської продукції, яка зможе конкурувати на ринку Ізраїлю. Зокрема, говоримо про зернові, молочну, м'ясну продукцію, продукцію масложирової галузі і цукор», - зазначила Рутицька.

Також заступник міністра нагадала, що в цьому році ізраїльські контролюючі органи дали дозвіл двом вітчизняним підприємствам на експорт в свою країну столового яйця. Перші поставки вже відбулися. І це показово для всього українського аграрного ринку.

Джерело